Hae
Mari Korpela

Anna ihmisten tulla elämääsi

Olen ollut yrittäjänä nyt vähän yli kaksi kuukautta, eli olen ihan uunituore yrittäjä. Varovainen ajatus yritykselleni syntyi neljä kuukautta sitten, josta ei myöskään ole kovin kauaa aikaa. Sen lisäksi mitään mitä nyt teen – vektoroin, suunnittelen, myyn paitoja ja muita printtituotteita- en ollut tehnyt koskaan aiemmin. Hyppäsin todellakin johonkin täysin tuntemattomaan, kun uskaltauduin jättäytymään pois päivätyöstäni ja siirtymään kokoaikaisesti yrittäjäksi. Ja kuten edellisessä postauksessani kerroin – elämäni on muuttunut ja minä olen muuttunut, ja elämääni on tullut liuta uusia ihmisiä.

Kuva: Eija Eskola (Kaupunnimedia)

TURVAVERKKO OTTAA KOPIN

Minulla ei kuitenkaan koskaan ollut sellainen olo, että heittäytyisin tyhjän päälle, vaan mielikuvissani heittäydyin valtavaan verkkoon. Verkkoa pitelivät käsissään kaikki ne uskomattomat ihmiset, joiden kanssa olen elämäni aikana ollut tekemisissä. Olen onnekas, sillä minulla on täysi tuki perheeltäni kaikkeen, mitä keksinkin tehdä. Lisäksi minulla on iso liuta kavereita ja muutama tosiystävä, joiden mielestä hulluimmatkaan ideani eivät ole liian hulluja toteutettaviksi.

Olen ollut onnekas myös työelämässä – olen tehnyt paljon eri alojen töitä ja tutustunut huikeisiin ihmisiin, joista on tullut ystäviäni. Tunnen myös aiempien töideni kautta paljon yrittäjiä ja yrityksiä, joten uskoin löytäväni jostain töitä myöhemmin, mikäli oma bisnes ei kantaisikaan. Siinä turvallisesta irti päästäessä ja uuteen heittäytyessä minusta tuntui, että vaikka ilmalennon aikana kaduttaa ja pala nousee kurkkuun, kyllä minusta otetaan koppi. Muutama kolhu ja mustelma voi jäädä muistoksi, mutta tunne oli turvallinen.

Kuva: Eija Eskola (Kaupunnimedia)

IHANIEN IHMISTEN YMPÄRÖIMÄNÄ

Nyt, kaksi kuukautta myöhemmin, turvaverkko todellakin kannattelee. En oikeastaan edes tiedä, mistä nämä kaikki ihanat uudet ihmiset ovat putkahtaneet mun elämään, mutta heitä on paljon. Saan niin paljon tsemppejä ja kannustusta, että kyynel nousee silmäkulmaan päivittäin liikutuksesta. Lisäksi mun perhe ja ystävät on täysillä tukena tässä mitä teen, ja monista entisistä tuttavista on tullut entistä läheisempiä ystäviä.

Anna ihmisten tulla elämääsi ja nähdä sinut tuollaisena kuin olet.

Kuva: Eija Eskola (Kaupunnimedia)

ANNA IHMISTEN TULLA ELÄMÄÄSI

Koen, että avoimesti omista tunteistaan ja vaikeuksistaankin kertominen yhdistää ihmisiä. Siinä vaiheessa lopetetaan ns. paskanjauhanta, ja ”mitä kuuluu?”- kysymykseen ei tarvitse enää vastata tilanteesta riippumatta ”ihan hyvää, mitä sulle?”. Ei siinä ole mitään hävettävää, jos on hankalaa. Päinvastoin.

Me ihmiset tarvitaan ympärillemme sellaista porukkaa, jotka välittää meistä kolhuinemme, ja joiden edessä ei tarvitse esittää tai pitää yllä jotain illuusiota itsestään. Kun on sydän auki ja elämän perusarvona rehellisyys, on myös syli avoin vastaanottamaan uusia ihmisiä elämään. Joku joskus sanoi, että aikuisiällä on vaikeaa saada uusia ystäviä. On se vaikeaa, mutta vielä vaikeampaa silloin, jos ei itsekään tiedä kuka on, tai ei osaa kertoa omista kuulumisistaan edes itselleen rehellisesti.

Anna ihmisten tulla elämääsi ja nähdä sinut juuri tuollaisena kuin olet. Anna elämässäsi olevien ihmisten nähdä sinut juuri tuollaisena kuin olet.

Käy ihmeessä lukemassa myös eilen julkaistu artikkeli 10 kysymystä: Mari Korpela

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *